In mijn schilderwerk combineer ik dunne verflagen met veel dikker aangebrachte verf. Zo ontstaan binnen een schilderij verschillende structuren, die een gevoel van diepte  oproepen en versterken. Ik prepareer mijn doeken heel dun, zodat de verf laag na laag in het linnen trekt en breng pas in een later stadium, met dikkere verflagen, de onderdelen aan die het meest naar voren moeten komen.

Het schilderij rechts heet 'Laliek' omdat het in de verte verwantschap heeft met werken van René Jules Lalique, die rond 1900 o.a. prachtige, verfijnde geëmailleerde sieraden maakte. In de digicombi hier linksonder zie je hoe ik het schilderij, een werkje van Lalique en een oorbel combineer.

Voor de bel 'Karnemelk met gekleurde hagelslag' maakte ik de rechter combi met mijn favoriete schilder Philip Alexius de László en en schilderij van mezelf: 'Struikje'. Ik schilder wat ik zie, gewoon, in mijn dagelijkse omgeving en de foto's die daarvan maak, combineer ik soms ook weer, in een digicombi met oorbellen.

En zo kom je dan soms zomaar van het ene op het andere idee.